Ambasadori platili kaznu Nikčević mimo znanja Ministarstva vanjskih poslova
ilustracija

Kažnjena zbog vrijeđanja vjernika

Ambasadori platili kaznu Nikčević mimo znanja Ministarstva vanjskih poslova

Prekršajnu kaznu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević trojica crnogorskih ambasadora u Vatikanu, Vašingtonu i Beču platili su mimo znanja ovog resora i ministra vanjskih poslova Srđana Darmanović - saznaje nezvanično Pobjeda od izvora u crnogorskim diplomatskim krugovima.

Izvor  Pobjede potvrdio je da su u MVP-u o odluci ambasadora Miodraga Vlahovića, Nebojše Kaluđerovića i Željka Perovića da plate kaznu Nikčević saznali iz medija, a što je u suprotnosti sa praksom jer ambasadori javno ne iznose stavove mimo ovog resora.

U MVPu navode, kako pišu Vijesti, da su iz medija saznali o odluci i oglašavanju trojice diplomata, što je u suprotnosti sa praksom jer ambasadori javno ne iznose stavove mimo MVP.

Stavovi koji su ambasadori iznijeli su njihovi lični i nisu bili predmet konsultacija, potvrdilo je više sagovornika.

Ambasadori Crne Gore u Vatikanu, Vašingtonu i Beču - Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović objasnili su u saopštenju "da je nju lako kazniti, ali da je teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog".

Nikčević je kažnjena zbog vrijeđanja vjernika koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Ona je juče na Fejsbuku objavila da će kaznu koja joj je izrečena zbog vrijeđanja vjernika Mitropolije crnogorsko-primorske platiti tri ambasadora, nakon čega su se oglasili Vlahović, Kaluđerović i Perović, potvrdivši da će platiti 600 eura za njenu kaznu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.