Prijava protiv Barana, prodavali sovu preko Fejsbuka?
ilustracija

Prijava protiv Barana, prodavali sovu preko Fejsbuka?

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) podnio je krivičnu prijavu protiv dva lica iz Bara, zbog sumnje da su umiješani u prodaju jedinke sove - velike ušare, vrste koja je zaštićena.

Toj NVO, kako se navodi u prijavi, putem Fejsbuka obratio se Baranin A.Č. koji im je rekao da je u kokošinjcu zatekao sovu, da su krila ptice vezana crvenom vrpcom.

"A.Č. se žalio da im ušara lovi kokoške i da se plaši da je neko od mještana ne ubije. Dali smo mu savjet da pticu poveze najmanje tri, četiri kilometra od njegove kuće i pusti je na slobodu...", navodi se, pored ostalog, u prijavi.

Sjutradan su, međutim, na Fejsbuku vidjeli objavu Dž.A, takođe iz Bara, koji je oglasio da prodaje sovu veliku ušaru.

"Na fotografiji se vidi da su ovoj ptici vezana krila crvenom vrpcom, kao i da je u istoj kartonskoj kutiji i da se najvjerovatnije radi o istoj ptici koju je uhvatio A.Č", navodi se u prijavi CZIP-a.

20191123161186d4773afa94f1e0b26c9caca7b89cfc88d682d21e8477843105bfe21e64c1210

 

Dž.A. je na jednoj od Fejsbuk grupa za oglašavanje, napisao da prodaje "sovu živu uhvaćenu, cijena po dogovoru". 

Na komentar jednog od članova grupe zbog čega to radi, napisao je "zašto, nisam je ukrao, no ufatio".

"I kao ogroman i pravi primjerak treba nekom za zološki vrt ili slično. Nisam je ubio, niti bi, a najlakše mi je pustiti. Možda nekom treba, jer je atraktivna i mnogo lijepa", napisao je on na društvenoj mreži Fejsbuk.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.