Srpski mornar na bezbjednom, vraća se kući
Foto: RAS Srbija

Porodica potvrdila

Srpski mornar na bezbjednom, vraća se kući

Državljanin Srbije koji je bio na brodu prilikom napada pirata u Gvinejskom zalivu Aleksandar Tereki iz Zrenjanina na bezbjednom je i vraća se kući, saznaje RTS.

Podsjetimo, ranije su mediji javili da je on otet sa još šest mornara prilikom napada pirata na njihov brod.

Kako saznaje RTS od porodice mornara, Aleksandar Tereki iz Zrenjanina je bio na brodu prilikom napada pirata, ali se sa grupom pomoraca izvukao.

On je trenutno na bezbjednom i na putu ka Srbiji.

Pirati u Gvinejskom zalivu oteli su sedam osoba, a osam se sakrilo. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je ranije danas saopštilo da je u grupi od sedam otetih mornara i državljanin Srbije.

Među članovima posade bili su i državljani Južne Afrike, Filipina i Kameruna.

Za sada nijesu poznati nikakvi dodatni detalji o otmičarima i njihovim motivima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.