Njemački auto-gigant povlači 230.000 automobila zbog opasnosti od požara
Foto: EPA

Njemački auto-gigant povlači 230.000 automobila zbog opasnosti od požara

Zbog opasnosti od požara automobilski div BMW će opozvati 230.000 vozila u cijelom svijetu, opremljena četvorocilindričnim dizel motorima.

CijU BMW-u tvrde da je rizik od požara minimalan, a zabrinuti vlasnici mogu proveriti da li je njihov model pogođen proverom VIN broja na službenim stranicama BMW-a.ela akcija je pokrenuta još prošle godine, a sada su, nakon što su ustanovili da je zahvaćeno još više vozila, proširili opseg opoziva, prenosi HAK Revija.

Problem je u sistemu recirkulacije izduvnih gasova, piše HAK. Takođe, prema pisanju britanskog Eksresa zahvaćena je većina modela koje je BMW proizvio u 2018. godini, od serije 1 do serije 7, te SUV-ovi od X1 do X6.

Svi vlasnici vozila će biti kontaktirani, a usluge saniranja biće besplatne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.