Britanski državljanin hitno evakuisan sa broda MSC
Foto: Bar Info

Uprava pomorske sigurnosti Ulcinj

Britanski državljanin hitno evakuisan sa broda MSC "Magnifica"

Britanski državljanin, putnik broda MSC „Magnifica“, sinoć je hitno evakuisan jer mu je bila potrebna medicinska pomoć, saopštili su pripadnici Uprave pomorske sigurnosti Ulcinj.

Oni su, uz koordinisanu akciju operatera iz Pomorsko- operativnog centra uspješno i vrlo brzo realizovali akciju evakuacije.

"U 22 sata i 15 minuta smo dobili informaciju da je putniku na kruzeru „Magnifica“, koji se nalazio na 95 nautičkih milja od Crne Gore potrebna medicinska pomoć. U akciji su učestvovali i pilotska služba Luke Kotor, Lučka kapetanija, sektor Granične policije, OKC 112 i pripadnici Hitne pomoći iz Herceg Novog. U hitnoj akciji plovilo SAR-1 sa posadom (skiperi Koković, Asović, Bošković i medicinski tehnicar Begović) sačekalo je kruzer na ulazu u naše teritorijalno more i uspješno, uz pomoć posade kruzera i bolesnog putnika preuzeli u 2 sata i 55 minuta", saopštio je načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja u barskoj Upravi pomorske sigurnosti Žarko Lukšić, prenosi Bar Info.

To je treći slučaj evakuacije putnika sa kruzera koja je uspješno izvedena uz saradnju odgovornih službi, što, kako ističu u UPS- u pokazuje spremnost administracije da odgovori kompleksnim izazovima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.