Carević: Nećemo žaliti truda zarad cilja da Budva postane bolje mjesto za život
Carević: Odgovornost je na svakom građaninu Budve

Dan Opštine

Carević: Nećemo žaliti truda zarad cilja da Budva postane bolje mjesto za život

"Odgovornost je na svakom građaninu Budve da svoj grad učini ljepšim mjestom za život, ali odgovornost nosilaca vlasti je najveća.U tom smislu, obećavam da ćemo u narednom periodu raditi još bolje, odgovornije, snažnije i da nećemo žaliti sebe i svoga truda zarad cilja da Budva postane bolje mjesto za život svih njenih građana.", kazao je gradonačelnik Budve Marko Carević na svečanoj sjednici SO povodom Dana Opštine.

"Vrijednosti 22. novembra su univerzalne i neprolazne. Hrabrost i slava naših boraca zadivila je cijeli civilizovani svijet, a principi borbe za slobodu ugrađeni su u temelje ovog antičkog grada, ali i u srca svih nas, njihovih potomaka.Svima onima koji su vođeni ustaničkom vatrom i rekli ne fašizmu i okupatoru,  dugujemo veliku zahvalnost i istrajnost na vrijednostima koje su stavili u temelje našeg grada i cijelog savremenog svijeta", kazao je Carević.

On je kazao da je prije preuzimanja upravljanje gradom, Budva bil u finansijskim dugovima, neefikasna i netransparentna.       

"Nakon što smo preuzeli odgovornost za upravljanje gradom, konsolidovali smo javne finansije i vratili gotovo 30 miliona duga koji smo naslijedili. Finansijka konsolidacija koju smo postigli značila je i prekid prakse da se zaposlenima u lokalnoj upravi ne isplaćuju zarade i doprinosi.Sada, svakog prvog u mjesecu, svakom zaposlenom  redovno isplaćujemo zaradu, redovno podmirijumo zaostali poreski dug i preko toga ostvarujemo suficit u budžetu. Javne finansije Opštine Budva su u ovom trenutku stabilne kao i funkcionisanje lokalne uprave. I ove godine, ostvarili smo pozitivan rebalans budžeta, što dodatno potvrđuje da radimo odgovorno, savjesno i pošteno.Ono što nas posebno čini ponosnim na sve što smo uradili u proteklom periodu jeste to što iza nas ne stoje afere već konkretni rezultati rada u korist naših građana.", istakao je gradonačelnik Budve.

Kako je naveo, tokom 2019. godine sanirano je i izgrađeno 15 kilometara saobraćajne mreže, a ukupna vrijednost ovih investicija predstavlja, kako je rekao, rekord u poslednjih 10 godina.  

"Pritom, vodili smo računa da se urade saobraćajnice van centra Budve i da se grad ravnomjero razvija.", kazao je Carević ističući da je ravnomjerni razvoj jedan od prioritetnih ciljeva u  radu lokalne uprave. 

Carević je naglasio da su ulaganja u ustanove neophodna za kvalitetan život građana zbog čega značajna sredstva ulažu u obrazovne i zdravstvene ustanove.                      

IMG1103

Sa svečane sjednice

"Tamo gdje je centralna vlast zakazala, pokazali smo se odgovorni pred građanima Budve i djelovali i radili i na mjestima gdje prestaje nadležnost lokalne samouprave. Renovirali smo školsku salu u Petrovcu i započeli smo rekonstrukciju kompletnog pedijatrijskog odeljenja u Domu zdravlja.       I u narednoj godini ćemo za obrazovanje i zdravstvo uložiti višetruko veća sredstva.", kazao je Carević. Dodao je da Sekretarijat za investicije opštine Budva u ovom trenutku ima ugovorene projekte u vrijednosti od 5 miliona eura te naglasio da su značajna ulaganja i u  kulturu, bez kojih nema života.

"Odgovornost je na svakom građaninu Budve da svoj grad učini ljepšim mjestom za život, ali odgovornost nosilaca vlasti je najveća.U tom smislu, obećavam da ćemo u narednom periodu raditi još bolje, odgovornije, snažnije i da nećemo žaliti sebe i svoga truda zarad cilja da Budva postane bolje mjesto za život svih njenih građana.", zaključio je Carević.

Predsjednik Skupštine Opštine Krsto Radović kazao je da je ponosan na rezultate ostvarene u prethodne 3 godine.

"Kada smo došli 2016. godine zatekli smo ponor; zatekli smo Budvu koja je dotakla dno i u prostornom i u društveno-ekonomskom smislu. Danas, 2019. godine Budva je opština koja normalno funkcioniše. Ali ovo nije kraj – ovo je tek početak. Početak naše borbe.", kazao je Radović.

Svečana sjednica počela je skraćenom verzijom himne, instrumentalom koji je trajao nepunih minut. 

Predsjednik Opštine kazao je da mu je žao što se desila tehnička greška usled koje je emitovana samo jedna strofa himne. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.