Ambasadori: Kada bi se kažnjavale uvrede na račun svega crnogorskog imalo bi dosta za budžet

Ambasadori: Kada bi se kažnjavale uvrede na račun svega crnogorskog imalo bi dosta za budžet

Ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović, koji su platili kaznu od 600 eura, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević, saopštili su da je lako kazniti Mirnu Nikčević, ali da je, kako dodaju, teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog.

U zajedničkom saopštenju kažu da neki od razloga zbog kojih su odlučili da pomognu samohranoj majci Mirni Nikčević ne iziskuju, u normalnom svijetu, potrebu za posebnim objašnjenjem.

Ambasadori navode međutim da za neke od razloga postoji potreba.

"Kada bi se, naime, za svaku uvredu, omalovažavanje, nipodaštavanje, prijetnje i napade, govor mržnje i nacionalističke poruke i pozive (sa mnogobrojnih privatnih, partijskih, institucionalnih, zvaničnih i nezvaničnih, “duhovnih” i svetovnih adresa u našoj Crnoj Gori), kojima se negira sve crnogorsko i sama država Crna Gora, naša istorija, kultura, jezik, crkva, naša tradicija, istorijsko pamćenje i samo naše postojanje i kada se, dakle, udara - ciljano, smišljeno, mučki, orkestrirano i organizovano - na Crnu Goru, pa, samim tim, na sve koji žive u Crnoj Gori - naplaćivao i deseti dio ovoga što Mirna Nikčević treba da plati, mnogo bi se novca sakupilo za crnogorski budžet", poručuju ambasadori u saopštenju a prenosi Rtcg.

Kažu da bi to bio stalni i izdašni izvor prihoda za našu jedinu državu. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.