Ministar uručio nagrade najboljima u školskom sportu

"Napravljeni značajni pomaci"

Ministar uručio nagrade najboljima u školskom sportu

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je zajedno sa direktoricom Monte Credit-a Svetlanom Roganović uručio novu sportsku opremu kao nagradu pobjednicima školskih sportskih takmičenja osnovnih škola koju je obezbijedila ova mikro finansijska institucija.

Janović je iskoristio navedenu priliku da istakne da su u prethodne dvije godine napravljeni značajni pomaci na planu unapređenja školskog sporta čija je organizacija bila pod koordinacijom Ministarstva sporta i mladih.

„Od jednog malog broja škola i djece koja su u početku učestvovala na školskim sportskim takmičenjima došli smo do značajnih rezultata od preko 70 osnovnih škola i 2500 djece koja učestvuju u sportskim aktivnostima u okviru škola, što je ogroman uspjeh. Za ovakav uspjeh velike zasluge ima i preko 160 profesora fizičkog vaspitanja koji su uložili ogroman trud i rad da školski sport dostigne ovaj nivo“ – istakao je Janović.

76652028676131622911334782784452852973568n

Janović se zahvalio i direktorici Montecredit-a Svetlani Roganović na opremi koja je obezbijeđena pobjednicima školskih sportskih takmičenja uz isticanje da je to značajna podrška školskom sportu.

724486716761316862446616731940883735773184n

Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Crnogorskog školskog sportskog saveza koja je krovna organizacija za oblast školskog sporta u Crnoj Gori.

Svečanost uručenja nove opreme organizovana je u renoviranoj fiskulturnoj sali OŠ „Njegoš“ u Cetinju čiju je adaptaciju finansiralo Ministarstvo sporta i mladih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.