Penzionisanoj prosvjetnoj radnici potrebna pomoć: Penzija u blokadi zbog izvršiteljskih potraživanja
Foto: Banka hrane

Okolina PG

Penzionisanoj prosvjetnoj radnici potrebna pomoć: Penzija u blokadi zbog izvršiteljskih potraživanja

Fondacija Banka hrane uputila je apel svim ljudima dobre volje da pomognu prosvjetnoj radnici u penziji iz okoline Podgorice, Saveti (74) koja živi u teškim životnim uslovima.

Saveta živi 15 km od Podgorice u nekadašnjem magacinskom prostoru, kući staroj 35 godina koja je pod pločom i prokišnjava, a nije dovršena pa nema vodu u njoj.

Kako kažu iz Banke hrane Saveta je lošeg zdravlja, imala je više operacija čak i operaciju karcinoma.

"Suprug joj je umro prije više godina, a smrt sina prije dvije godine je dotukla. Živi od svega 107 eura, koje uglavnom troši na kupovinu ljekova", navode iz Fondacije.

Uzela je kako se navodi,  penziju od supruga, jer je bila veća nego njena (70 odsto).

"Penzija je u blokadi zbog izvršiteljskih potraživanja koja će je nadživjeti, a obzirom da ima kredit prima pola penzije 107 eura.

Potraživanja su nastala za vrijeme bolesti sina i još se ne odbijaju, ali iz fonda PIO su joj saopštili da će brzo početi da odbijaju, po malo", navodi se u apelu.

Ukoliko poželite pomoći ovoj starici možete dobiti njen kontakt telefon kod Banke hrane ili uplatiti novac na njen žiro račun kod Prve banke. uz obaveznu naznaku pomoć, jer u suprotnom će novac otići izvršitelju.

Ž.R. 535-0400100581629-16

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.