Na trajektu pronađeno 16 migranata u zapečaćenoj prikolici
Foto: AP

Između Francuske i Irske

Na trajektu pronađeno 16 migranata u zapečaćenoj prikolici

Posada putničkog trajekta na putu iz Francuske za Irsku otkrila je 16 migranata bliskoistočnog porijekla sakrivenih u zapečaćenoj prikolici.

Kako je saopštila irska policija, svi su u dobrom zdravstvenom stanju.

"Migranti su pronađeni tokom rutinskog pregleda trajekta dok je putovao iz francuske luke Šerbur ka Roslaru u jugoistočnoj Irskoj", rekla je portparol švedske kompanje koja upravlja brodom, Stena Lind.

Policija navodi da vjeruje da su svi migranti pronađeni na trajektu odrasli muškarci, ali se još čeka potvrda starosti jedne osobe koja bi mogla da bude maloljetna, prenio je sinoć Rojters.

"Osoblje trajekta, uz pomoć vozača kamiona, otvorilo je prikolicu, a migranti su odvedeni u prvatni salon, gdje im je pružena medicinska pomoć", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su imigracione vlasti počele da procesuiraju muškarce u skladu sa zakonom o imigraciji nakon što je trajekt stigao u Irsku. Policja pregleda kamion koji je u posjedu lokalne irske kompanije.

"Vlasnik i vozač, muškarac u 50-tim godinama, koji je stanovnik Irske više od 25 godine, u potpunosti saradjuju sa policijom", kaže se u saopštenju.

Holandske vlasti su u utorak pronašle 25 migranata u teretnom dijelu trajekta na putu za Veliku Britaniju, nedugo nakon što je napustio Holandiju.

Tijela 39 migranata iz Vijetnama pronađena su 23. oktobra u kamionu-hladnjaci ublizini Londona, a zbog njihove smrti u Velikoj Britaniji je optuženo dvoje ljudi, a u Vijetnamu osmoro.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.