Protesti u Tuzli povodom slučaja tretmana štićenika Zavoda u Pazariću: Djeco, nemojte im oprostiti
Foto: Radio Sarajevo

Protesti u Tuzli povodom slučaja tretmana štićenika Zavoda u Pazariću: Djeco, nemojte im oprostiti

Oko četiri stotine Tuzlaka okupilo se večeras na Sonom trgu u Tuzli povodom slučaja tretmana štićenika Zavoda u Pazariću.

Inicijatorka mirnog okupljanja građana Aida Duraković za portal Radiosarajevo.ba kazala je da sve proteklo mirno i da je zadovoljna odzivom građana koji su na dostojanstven način poslali poruke podrške štićenicima Zavoda u Pazariću kao i njihovim roditeljima.

"Ja se nadam da će se građani nastaviti okupljati. Naime, pozvala sam na mirne proteste i u idućim danima sve dok se zahtjevi ne ispune i sankcije za odgovorna lica ne sprovedu kako to zakon nalaže. Ako se još nekoliko skupova poput ovoga večeras dese, sigurna sam da će se početi dešavati pozitivne promjene u našem društvu koje su zaista sada neophodne i potrebne", rekla je Duraković za portal Radiosarajevo.ba

"Djeco, nemojte im oprostiti", "Djeco, Tuzla je uz vas", "I djeca imaju prava", samo su neke od poruka koje su građani Tuzle uputili večeras sa Sonog trga u Tuzli.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.