Iz budžeta za stanove prosvjetnih radnika 2,1 milion eura
Ilustracija

Iz budžeta za stanove prosvjetnih radnika 2,1 milion eura

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o nastavku saradnje sa Stambenom zadrugom provjestnih radnika „Solidarno“ i prihvatila Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti.

Kako je u raspravi naglašeno, Vlada i Ministarstvo prosvjete, od osnivanja SZ „Solidarno“ za potrebe realizacije aktivnosti na planu poboljšanja uslova stanovanja zaposlenih u prosvjeti obezbijedili su sredstva u iznosu 6.321.183 eura.

"Imajući u vidu da je Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti, koji je potpisan 2017. godine istekao, Ministarstvo prosvjete i Sindikat prosvjete su inicirali potpisivanje novog Sporazuma za naredni trogodišnji period, koji podrazumijeva povećanje izdvajanja sredstava iz Budžeta za 2020., 2021. i 2022. godinu sa prethodnih 600.000 eura na 700.000 eura", saopšteno je iz Vlade.

Tim povodom, Vlada je zadužila ministarstva prosvjete i finansija da u naredne 3 godine za potrebe realizacije Sporazuma Stambenoj zadruzi prosvjetnih radnika obezbijede iznos od po 450.000, odnosno 250.000 eura, na godišnjem nivou.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.