Nikšić: Pronađena droga u vrijednosti preko 60 hiljada eura, dva lica privedena
Foto: Ilustracija

Nikšić: Pronađena droga u vrijednosti preko 60 hiljada eura, dva lica privedena

Policija je u Nikšiću, pretresom stana i drugih prostorija koje koristi lice M.Š. (34), pronašla i privremeno oduzela novac u ukupnom iznosu od 60.780 eura kao i jedno pakovanje praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, a koja je upućena na vještačenje u Forenzički centar Danilovgrad.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je predmetna praškasta materija vlasništvo P.G. (27) iz Nikšića, kao i na sumnju da je on omogućavao uživanje opojne droge kokain licu M.Š.

M.Š. i P.G. su po nalogu osnovnog državnog tužioca privedeni na saslušanje.

"Protiv P.G. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je protiv M.Š podnijeta prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz čl. 45. Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", kazali su iz UP-a.

Iz UP-a navode da je o privremeno oduzetom novcu obaviješten Specijalni državni tužilac koji je naložio da se od lica M.Š. u prisustvu službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, na zapisnik prikupi obavještenje od građanina na okolnosti porijekla novca, kao i da se od M.Š. privremeno oduzme i pmv „Renault Clio“ i mobilni telefon „iPhone“ sa sim karticom.

"Spisi predmeta su proslijeđeni službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na dalje postupanje iz njihove nadležnosti, te će pomenuti novac biti predmet daljih provjera", zaključili su iz UP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.