Podrška preventivnim aktivnostima u oblasti HIV/AIDS-a
Foto: Ilustracija

Ministarstvo zdravlja i NVO

Podrška preventivnim aktivnostima u oblasti HIV/AIDS-a

Predstavnici Ministarstva zdravlja i šest nevladinih organizacija (NVO) potpisali su ugovore o raspodjeli finasijskih sredstava za projekte podrške preventivnim i drugim aktivnostima u oblasti HIV-AIDS-a u ovoj godini.

Ministarstvo zdravlja opredijelilo je ukupno 70 hiljada eura za NVO - Centar kreativnih vještina, SISTEM, Juventas, Bjelopoljski demokratski centar, Identitet i CAZAS.

Sekretar Ministarstva zdravlja Nikola Antović rekao je da je taj resor za prioritetne oblasti prevencije HIV/AIDS-a i tretman osoba koje žive sa HIV-om opredijelilo značajna sredstva, kako bi prevenirali širenje HIV infekcije i broj novootkrivenih inficiranih slučajeva bio manji.

"Koliko nam je značajna saradnja ukazuje i činjenica da je za protekle tri godine Ministartsvo zdravlja za projekte NVO u ovoj oblasti izdvojilo ukupno preko pola miliona eura", kazao je Antović, prenosi MINA.

On očekuje da će NVO koje su izabrane konkursom ostvariti ono to je krajnji cilj- "To je bolja identifikacija i tretman osoba koje žive s HIV-om i ranjivim grupama koje su u riziku od infekcije".

Antović je podsjetio da je Ministarstvo zravlja, u saradnji sa civilnim sektorom, od 2019. godine do 2021. godine, dobilo podršku Globalnog fonda za HIV, tuberkulozu i malariju u iznosu od 556 hiljada eura, bespovratnih sredstava.

"To će doprinijeti da infekcija HIV-a u Crnoj Gori bude pod kontrolom", ocijenio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.