Plave gumene čizme u II-4: Od dobrote raste srce (FOTO)
Foto: Facebook

Plave gumene čizme u II-4: Od dobrote raste srce (FOTO)

Od dobrote raste srce - tome se uče mali ljudi, učenici II-4. Tako je počela priču učiteljica tivatske škole Drago Milović, Nevenka Saveljić.

Naime, ona je na svom Fejsbuk profilu ispričala jedan događaj iz učionice koji nosi sjajnu poruku - i ako ste dijete, i tada se učite da budete čovjek. A ova priča zaista to i pokazuje.

''Radost dolaska u obnovljenu učionicu, tople, porodične atmosfere, zadnjih dana kvari jedna slika - prazna školska klupa njihovog druga Igora Adžovića.

Igor je miran, tih i sramežljiv dječak, čije oči ne bi bile tužne da ne živi u trošnoj, vlažnoj kući sa jos 6-oro braće i sestara.

Svjećice na svojoj rođendanskoj torti, prvi put je oduvao upravo sa svojim školskim drugarima u učionici tada I-4.

Toga dana je i prvi put stao na trotinet.

Nesebično sa Igorom dijeleći užinu, voće, olovke i bojice, ovaj put, djeca su shvatila - Kiša je! Igor ne dolazi u školu jer nema čizme! Nema čizme - ali ima nas!

Ubrzo su u učionicu stigle plave, gumene čizme. Čizme kao simbol drugarstva i zajedništva.

Stigao je i Igor, vratio se s osmjehom.

Sedmogodišnjaci možda nisu čuli za riječ 'empatija' ali i te kako znaju da osjećaju, i te kako svojim primjerom potvrđuju teoriju. Svakodnevno dokazuju koliko su veliki. Mali veliki ljudi. Ne moramo porasti do Čovjeka da bismo bili empatični, hajde da porastemo do Djeteta da bismo bili ljudi", napisala je učiteljica Saveljić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.