Vučinić utajio porez od 5,8 miliona eura?
Mirko Vučinić

Vučinić utajio porez od 5,8 miliona eura?

Italijanski poreski organi pokrenuli su istragu protiv Mirka Vučinića, koji se sumnjiči za utaju poreza u vrijednosti od 5.8 miliona eura, javljaju italijanski mediji.

Vučinić se tereti da nije prijavio zaradu koju je ostvario igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih arapskih  emirata, te da zbog toga nije platio porez u Italiji od 2014. zaključno sa 2017. godinom.

Kako navode mediji, on je 2014. trebalo da plati 1.4 miliona, 2015 i 2016. po 1.9 miliona, a 2017. još 542 hiljade eura. 

"Mediaset" prenosi da je sudija Serđo Tosi prihvatio zahtjev tužioca Masimilajana Kardućija da dok traje postupak, koji je u toku već godinu, bude konfiskovana Vučinićeva imovina u vrijednosti neplaćenog poreza. 

Vučinić je 2014. godine napustio Italiju, gdje je igrao za Leće, Romu i Juventus, i potpisao ugovor sa Al Džazirom, u kojoj je zbog teške povrede koljena i završio karijeru. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.