Hotel otpisao dug Miloševićke od 10.000 eura: Najmanje što smo mogli da uradimo nakon saznanja da jedna profesorica gladuje
Jasminka Milošević

Hotel otpisao dug Miloševićke od 10.000 eura: Najmanje što smo mogli da uradimo nakon saznanja da jedna profesorica gladuje

Povodom odluke Hotela Princess doo Bar da otpiše 10.000 eura duga profesorici filozofije Jasminki Milošević, direktor kompanije Marko Nikolić kazao je da je ovo način na koji oni vide svoju društvenu odgovornost.

 Hotel Princes je dijelom u vlasništvu odbijeglog biznismena Duška Kneževića a direktor Marko Nikolić je jedan od osumnjičenih direktora u slučajevima zloupotrebe položaja koje vodi Specijalno tužilaštvo.

“Otpis iznosa od 10.000 eura je najmanje što smo mogli da uradimo nakon saznanja da jedna profesorica gladuje da bi našem hotelu platila za smještaj učesnika Filozofske olimpijade, đaka i njihovih profesora, koji su prošle godine došli u Bar iz 50 zemalja svijeta”, naveo je Nikolić u saopštenju dkoje prenosi Portal Analitika.

Poslije ovakvog razvoja događaja, kako dodaju,  još više ih raduje što smo, vjerujemo, bili dobri domaćini zaljubljenicima u filozofiju.

“Potraga za smislom bila bi uzaludna ako bismo se oglušili na situaciju u kojoj se našla profesorica Milošević, koja je generacije učenika zainteresovala da u njoj učestvuju i da, samim tim, grade humano društvo. Pozivamo sve povjerioce Udruženja profoesora filozofije i profesorice Jasminke Milošević da slijede primjer Hotela Princess, a Ministarstvo prosvjete da pokrije troškove koje privrednici i pojedinci ne uspiju da podmire”, navodi Nikolić.

Profesorica Milošević, njeni učenici i svi entuzijasti zahvaljujući kojima je Crna Gora akter globalnih događaja iz oblasti nauke, kako zaključuju, trebalo bi da svima budu putokaz i opomena da se ovakva ili slična nacionalna sramota više ne ponovi”.

 “Razumijevaći značaj Filozofske olimpijade, Hotel Princess je 2018. godine odobrio 797 noćenja ukupno 212 gostiju, iako smještaj nije unaprijed plaćen. U komunikaciji sa profesoricom Milošević uoči Olimpijade Hotel je dao najniže moguće cijene, čime je sponzorisao Olimpijadu. Ukupan račun je iznosio 27.334 eura, a dug je na jučerašnji dan iznosio 22.834 eura”, zaključuju iz Hotela.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.