Počele pripreme za novogodišnje ukrašavanje Podgorice: Sijaće kao veliki evropski gradovi
Foto: PG Biro

Počele pripreme za novogodišnje ukrašavanje Podgorice: Sijaće kao veliki evropski gradovi

Ekipe gradskog preduzeća Komunalne usluge već su počele sa pripremama za tradicionalno novogodišnje ukrašavanje Podgorice. U toku je pregled i popravka postojećih novogodišnjih ukrasa, od čega će zavisiti i broj ulica koje će se ukrašavati, saopšteno je iz PG Biroa.

"Kao i prethodnih godina, okitićemo gradske trgove, ulice i bulevare sa akcentom na glavni gradski tgr, gdje će biti organizovan Praznični Pazar. Takođe, okitićemo uži centar opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci.

Gradsko preduzeće Komunalne usluge, bez obzira na vremenske prilike, uložiće napore da se novogodišnji ukrasi u užem dijelu grada postave do početka Pazara, odnosno 06. decembra, a kićenje cijelog grada najkasnije uoči Dana oslobođenja Podgorice – 19. decembra", navodi se u saopštenju.

Ove godine iz budžeta Grada opredijeljeno je 100.000 eura za nabavku novih dekorativnih ukrasa, kojim će biti zamijenjen određeni broj starih i dotrajalih koji više nijesu u funkciji.

"Od izdvojenog novca, po okončanju tenderske procedure, nabavljene su 22 samostojeće LED novogodišnje figure u 3D formatu sa motivima kugle, zvijezde, šišarke, poklon paketa, vazdušnog balona, irvasa, te 20 komada LED svijetlećih nizova, kao i 18 LED reflektora koji u sebi imaju mogućnost stalnog mijenjanja boja, što će doprinijeti stvaranju prave praznične atmosfere u našem gradu.

Nove figure u 3D formatu biće postavljene u užem centru grada i predstavljaće pravo iznenađenje za naše sugrađane, pogotovo one najmlađe", kažu iz Glavnog grada.

Glavni grad i nadležna gradska preduzeća ulažu kako se dodaje,  sve napore da se za vrijeme novogodišnjih praznika građani i posjetioci Podgorice osjete prazničnu atmosferu kakvu im nude veliki evropski gradovi.

"Prekrasne dekoracije, prijatna atmosfera koja odiše prazničnim duhom, uz veliki broj dešavanja na glavnom gradskom trgu, to je ono što nas već od početka decembra očekuje u glavnom gradu", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.