Drama u sudnici: Kako je Jeličić uspio da pokuša samoubistvo za govornicom?

Drama u sudnici: Kako je Jeličić uspio da pokuša samoubistvo za govornicom?

Optuženi Zoran Jeličić nanio je sebi lake povrede na vratu u toku suđenja u Specijalnom sudu metalnim predmetom od 1 centimetar.

Predmet nije detektovan na KD vratima, zbog svoje minimalne veličine, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Portparol suda Tatajana Tešić precizirala je za Tanjug da je Jeličić sebi nanio površinsku ranu, dok ga je pravosudna straža spriječila u daljem samopovređivanju.

Odmah je reagovala i hitna pomoć koja se nalazi u zgradi suda, gdje mu je ukazana prva njega.

On je bio odvezen u Urgentni centar, ali je odmah pušten.

Do ovog incidenta došlo je jutros u toku suđenja u slučaju poznatom kao "valjevska grupa" pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Optuženi Jeličić se javio za riječ, izašao za sudsku govornicu, i uz riječi "Sada ću da se ubijem pred svima" iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat.

Jeličić je uhapšen 2009. godine zbog sumnje da je u Valjevu ubio Željka Đedovića, što je tokom suđenja i priznao.

Mediji prenose da je Jeličić na suđenju zatražio izuzeće sudije Svetlane Aleksić, ističući da ima sedam razloga za to.

Dobio je riječ, naveo četiri razloga, kada su ga prekinuli i vratili u boks za optužene.

Nešto kasnije se ponovo javio za riječ, izašao za govornicu, izvadio iz džepa "oštar predmet" i rekao da će da se ubije zato što mu nisu dali da govori, pišu mediji.

"Pričala sam sa sudijama i nisam dobila takvu informaciju, da je prijetio da će se ubiti", kaže za BBC Tatjana Nešić iz suda.

Posjekao se po ruci - ali ne po venama - i po vratu.

"Kada je krenuo da sebi nanosi rane, straža ga je odmah spriječila u tome. Brzo smo reagovali", ističe Nešić.

"Valjevska grupa" pohašena je 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza krivičnih djela, a prvostepeno suđenje je i dalje u toku.

Pripadnici ove grupe se terete za teška ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških tjelesnih povreda i iznude novca.

Tada su lišeni slobode Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Boškovic.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.