Iz oka čovjeka ljekari izvadili živog crva od sedam centimetara
ilustracija

Iz oka čovjeka ljekari izvadili živog crva od sedam centimetara

Iz oka 70-godišnjeg Indijca ljekari su izvadili živog crva od sedam centimetara. Kašu Patel iz jednog sela na području Baruka, u indijskoj pokrajini Gudžarat, žalio se na bol u oku i javio se ljekaru.

Nakon dvomjesečnog hodanja, odlazaka i izlazak iz bolnice, shvatio je da mu ne pomažu ljekovi koje mu je dao ljekar.

I ljekarima nije bilo jasno kako mu ne pomaže terapija.

Nakon urađenih snimaka, u oku su pronašli živog crva.

"To je izuzetno redak slučaj. Crv je bio na bijeloj površini u oku. Procijenjen je faktor starosti pacijenta i objašnjeni su mu faktori rizika. Polusatna operacija prošla je dobro i iz oka je izvađen crv od sedam centimetara", pojasnio je ljekar Milan Pančal.

Kako je kazao, crv je nekako ušao u krvotok i rastao u tijelu.

Ljekar smatra da je uzrok mogao biti ugriz psa, rad na farmi i slično.

Doktori sumnjaju da je crv ušao u tijelo prije 12 godina, kada je Indijca ugrizao pas.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.