Policajac nije platio dio novčane kazne koja je izrečena Albancu, već je razmjenio leke za eure
Policija CG

Reagovanje Uprave policije

Policajac nije platio dio novčane kazne koja je izrečena Albancu, već je razmjenio leke za eure

Netačno je da je policijski službenik platio dio novčane kazne koja je izrečena za I.D. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru a koji je počinio na način što je istakao zastavu Republike Albanije, već je razmjenio leke za eure kako bi ovo lice platilo izrečenu kaznu, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su povodom izjave državljanina Republike Albanije da mu je navodno jedan policijski službenik platio dio novčane kazne koja mu je izrečena zbog počinjenog prekršaja, kazali da su dva policijska službenika vršila obezbeđenje I.D. u Sudu za prekršaje Budva – Odjeljenje Bar te da mu je jedan od njih razmijenio leke u eure.

"Suđenje je završeno u 22 časa i licu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 eura.

I.D. je plaćao dvije trećine kazne, u iznosu od 200 eura i 30 eura na ime sudskih troškova. On je kod sebe posjedovao 180 eura i dio novca u nacionalnoj valuti Republike Albanije, lekama.

I.D. je zamolio jednog od policijskih službenika da mu razmjeni leke u eure kako bi platio izrečenu kaznu, što je on i učinio i na taj način nadomjestio nedostatak novčanih sredstava ovom licu", saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon prikupljenih obavještenja o događaju obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koja se izjasnio da u radnjama policijskog službenika nema elemenata bića krivičnog djela.

"Spisi predmeta su upućeni Etičkom odboru na ocjenu i mišljenje da li je u radnjama policijskog službenika bilo elemenata povrede Kodeksa policijske etike", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.