Preko 2 500 prijava za Fond za kvalitet i talente, nagrade i do 2000 eura
Stanković

Preko 2 500 prijava za Fond za kvalitet i talente, nagrade i do 2000 eura

U Ministarstvo prosvjete pristiglo je preko 2 500 prijava za Fond za kvalitet i talente, iz koga se dodjeljuju godišnje nagrade najboljim nastavnicima i učenicima. To je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, kada je stiglo preko 1000 prijava, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

"Struktura ovogodišnjih prijava je kako slijedi: nastavnici osnovnih škola oko 620; nastavnici srednjih škola oko 380; nastavnici umjetničkih škola oko 80; učenici osnovnih škola oko 610; učenici srednjih škola preko 700; učenici umjetničkih škola oko 100.", kaže se u saopštenju.

 „Cijenim da broj prijava pokazuje kako sami kvalitet Fonda kao relativno novog instituta u propisima, tako i činjenicu da je prošle godine urađen kvalitetan posao, kojim je dobijeno dodatno povjerenje nastavnika i učenika u cjelokupan proces“, kazao je predsjednik petnaestočlane komisije koja će se baviti vrednovanjem ponuda i potpredsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti akademik Ljubiša Stanković.

Komisija se, kao i prošle godine, sastoji kako od predstavnika Sindikata prosvjete i nevladinih organizacija, tako i od predstavnika direktora, strukovnih udruženja, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, Zavoda za školstvo, te predstavnika Ministarstva prosvjete.

Kampanju za Fond za kvalitet i talente ove godine podržao je veliki broj javnih ličnosti, ali i nastavnika i učenika, a među kojima su: Zvonko Pavićević – predsjednik Sindikata prosvjete, Andrija Milošević – glumac; Katarina Bulatović - sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin - urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković - urednica jutarnjeg programa TVCG, Radmila Stupar-Đurišić - psihološkinja, Branka Femić-Šćekić - glumica, Iris Polumenta - urednica na Prva TV, Darko Vukčević - direktor škole “Sergije Stanić”, Irena Madžgalj – učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda.

Prosjek nagrada će, kao i prošle godine, iznositi 1000 eura, pojedine biti i do 2000 eura, a očekuje se da će biti dodijeljeno oko 500 nagrada i to do kraja ove godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.