Bošković: Unaprijedi bilateralnu saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Bošković i Al Bovardi, foto: MOD

Na Vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju

Bošković: Unaprijedi bilateralnu saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Ministar odbrane Predrag Bošković tokom učešća na Vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju, ocijenio je da treba unaprijedi bilateralnu saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima u oblasti modernizacije i opremanja oružanih snaga.

Državni ministar za odbranu te zemlje Al Bovardi podvukao je aktivan doprinos naše zemlje unapređenju globalne stabilnosti.

Bošković je istakao da Ministarstvo odbrane konstantno teži unapređenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima.

S tim u vezi, naglašava da je modernizacija Vojske i dalje u fokusu prioritetnih zadataka MO, a posebno u domenu opremanja u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

7825430725582302244110978880406412799246336n

Bošković se osvrnuo i na konkretne doprinose naše Vojske sistemu kolektivne bezbjednosti, gdje ističe posvećenost kako regionalnom, tako i međunarodnom miru i bezbjednosti.

Imajući u vidu bogato iskustvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti modernizacije i opremanja oružanih snaga, Bošković je ukazao na potencijal jačanja saradnje dva ministarstva u toj oblasti.

Al Bovardi podvukao je aktivan doprinos naše zemlje unapređenju globalne stabilnosti.

Sagovornici su takođe razmijenili mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.