Foto: Vlada CG

Marković na godišnjoj sjednici Savjeta stranih investitora

"Valorizacija Aerodroma Crne Gore će doprinijeti brzom rastu cijele crnogorske ekonomije"

Valorizacija Aerodroma Crne Gore će doprinijeti brzom rastu cijele crnogorske ekonomije, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković.

Marković je, na godišnjoj sjednici Savjeta stranih investitora, kazao da je zadovoljan interesovanjem strateških investitora za Aerodrome.

"Za sve vaše kompanije biće novog posla i novih prilika. I doprinijeće otvaranju novih radnih mjesta", istakao je premijer.

Naglasio je da Crna Gora već treću godinu ostvaruje impresivne stope rasta.

"U 2017. i 2018. prosječno 4,9%, a ovoj godini 3,1% u prvom i 3,2% u drugom kvartalu. Podaci koje sada imamo u posjedu govore da će i trećem kvartalu imati još veću stopu rasta", saopštio je Marković.

Takođe je istakao da članstvo u NATO-u daje benefite, prvenstveno ekonomske i sigurnosne.

"Prema nekim procjenama rast investicija iz zemalja NATO-a je preko 60%. Ova pozicija nas snažno promoviše kao bezbjednu investicionu destinaciju", naveo je predsjednik Vlade.

Poručio je da će Vlada snažno nastaviti reforme.

"Želimo bez alternative biti dio EU kako god ona izgledala kada ispunimo uslove", rekao je Marković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.