Đukanović: Multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost odlike su koje uz Pljevlja pristaju vjekovima
Milo Đukanović

Čestitao Dan opštine Pljevlja

Đukanović: Multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost odlike su koje uz Pljevlja pristaju vjekovima

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 20. novembra – Dana opštine Pljevlja, predsjedniku Igoru Goluboviću, predsjedniku Skupštine opštine Dragiši Sokiću, odbornicima, svim građanima Pljevalja i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"Multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost, odlike su koje uz Pljevlja pristaju vjekovima. Bez obzira na sve izazove koji su pogađali ovaj kraj, njegovi žitelji su dostojanstveno očuvali te neprolazne vrijednosti čovječanstva, na ponos cijele Crne Gore", kazao je Đukanović.

Kako je naveo, na njihovim temeljima su i odnjegovani slobodarska tradicija i antifašizam, zahvaljujući kojima je izvojevana sloboda grada i države prije 75 godina.

Ističući da od tada Pljevlja čine zamajac razvoja Crne Gore, njene industrije, energetike i rudarstva, na kojima se država gradila.

"Uspjesi koje je Crna Gora ostvarila od obnove nezavisnosti, učlanjenjem u NATO, napretkom u procesu pregovora sa EU, kao i stabilnim i dinamičnim ekonomskim razvojem, doprinijeli su i daljem unapređenju kvaliteta života Pljevalja. Započeti i planirani infrastrukturni i privredni projekti, kao i adekvatan strateški pristup valorizaciji neizmjernih resursa kojima grad raspolaže, u tijesnoj saradnji lokalne uprave i Vlade, daju razloga za optimizam da će Pljevlja doživjeti novi period razvoja na dobrobit svojih građana i cijele Crne Gore", poručio je predsjednik Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.