Ljekovitost ovog voća je nevjerovatna, preporučuju se i odraslima i djeci
Foto: Ilustracija

Ljekovitost ovog voća je nevjerovatna, preporučuju se i odraslima i djeci

Znamo da su urme veoma zdrave, ali ne i koliko su, zaista, blagotvorne za naš organizam.

Ovo voće je bogato prirodnim šećerom koji je odlična zamjena za običan. Urme umanjuju osjećaj gladi, prava su prirodna multivitaminska tableta, zbog čega se preporučuju i odraslima i djeci.

Pomažu kod anemije, visokog krvnog pritiska, holesterola, čak i u borbi protiv raka. Gotovo da nema bolesti koje se ne mogu liječiti urmama.

Takođe, sadrže lutein i zeaksantin, zbog čega ih nazivaju vitaminima za oči, pa ukoliko želite da sačuvate vid jedite što češće ovo voće.

Urme su bogate i kalijumom koji je dobar protiv dijareje. Njihovo redovno konzumiranje pomaže da se crijevna flora što brže obnovi, ali stimuliše i stvaranje dobrih bakterija u crijevima.

Obiluju prirodnim vlaknima koja blagotvorno utiču na rad crijeva. Ukoliko imate problem sa lijenjim crijevima, bilo bi dobro da uveče stavite u vodu nekoliko urmi. One će tokom noći pustiti sok koji je odličan laksativ.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.