U Kini registrovan treći slučaj kuge
Foto: EPA

U Kini registrovan treći slučaj kuge

Kina je saopštila da je u toj zemlji utvrđen i treći slučaj kuge, pošto je ta teška, zarazna bolest dijagnostikovana 55-godišnjem muškarcu koji je ubio i pojeo divljeg zeca.

Vlasti su saopštile da je muškarcu iz ruralne oblasti Šilingol dijagnostikovana bubonska kuga i da je on od subote u bolnici u gradu Huade.

Kineske vlasti navode da je 28 osoba koje su imale bliski kontakt sa zaraženim muškarcem smješteno u karantin, ali da niko od njih nije imao groznicu ili druge simptome kuge.

Dvijema osobama, takođe iz oblasti Šilingol, u Pekingu je 12. novembra dijagnostikovana plućna kuga, ali između dva slučaja nije pronađena epidemiološka veza.

Kuga može biti smrtonosna za 90 odsto zaraženih ako se ne liječi, prevashodno različitim vrstama antibiotika, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.