Ministarstvo prosvjete i Opština Tivat zajedno kreću u rekonstrukciju tivatskih škola

Ministarstvo prosvjete i Opština Tivat zajedno kreću u rekonstrukciju tivatskih škola

Ministarstvo prosvjete i Opština Tivat uložiće značajna sredstva po modelu sufinansiranja u visini od 50% obije strane, kojima će biti rekonstruisan značajan broj škola na teritoriji opštine Tivat, saopštili su ministar prosvjete dr Damir Šehović i predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac. Saradnja će biti ozvaničena i formalizovana Memorandumom, koji će ubrzo biti potpisan, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako je na sastanku dogovoreno, radovi će se izvoditi na OŠ „Drago Milović“, na način što će se izvršiti rekonstrukcija bravarije, krova škole i krova školske sale, kao i na SMŠ „Mladost“ na kojoj će se rekonstruisati fasada i krov škole.

Iz Ministarstva podsjećaju da su po istom modelu saradnje Opštine i Ministarstva u toku radovi na zamjeni kompletne bravarije na SMŠ „Mladost“, ukupne vrijednosti oko 100 000 eura, a da je prije dvije godine rekonstruisan zajednički sistem grijanja za ove dvije škole, vrijednosti blizu 200 000 eura.

Određena sredstva, kako su saopštili,  biće uložena i za kvalitetno rješavanje pitanja  područnih odjeljenja OŠ „Drago Milović“ u Donjoj Lastvi i Gradiošnici, kao i područnog odjeljenja OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima. 

Napominju da su u pitanju montažni objekti, te unapređenje uslova u ovim objektima zahtjeva ozbiljan pristup, izradu  kvalitetne tehničke dokumentacije i obimne rekonstrukcije ili građenje novih kvalitetnijih objekata većih kapaciteta. 

Šehović i Kusovac su istakli da je nezavisno od toga što Vlada nikad više novca nije izdvajala za obrazovnu infrastrukturu, saradnja sa lokalnim samoupravama na tom planu neophodna, jer kada je u pitanju interes djece i uslovi u kojima borave, na svim nivoima je potrebno u granicama mogućeg pružiti konkretan doprinos.

Sastanku sa ministrom Šehovićem je prisustvovao i potpredsjednik Opštine Tivat Dejan Maslovar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.