Bjelopoljki stigla pomoć od Crvenog krsta, dobrotvor iz Bara platio dug za struju
Foto:Crveni krst Bijelo Polje

Bjelopoljki stigla pomoć od Crvenog krsta, dobrotvor iz Bara platio dug za struju

Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje danas su u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbijedili i uručili humanitarnu pomoć u vidu hrane i higijene za Nadu Raičević.

Teško bolesna Nada Raičević (58) živi na rubu šume u zaseoku Brkčkovine, kod Bijelog Polja, u potpuno oronuloj kućici, bez kuhinje, kupatila, a posljednjih skoro mjesec i bez struje zbog duga. Kao je ispričala za Televoziju Vijesti nema nikakva primanja, do 2007. godine je radila u konfekciji “Jedinstvo”, ali je od privatizacije na Birou rada.Tvrdi da kao nezaposlena ne dobija ni 70 eura, jer je umjesto 25 imala 24 godine staža.

Dobrotvor iz Bara je izmirio dug za struju u visini od 500 eura te će gospođa Nada u toku dana dobiti struju. Nju su danas obišli i zaposleni bjelopoljskog Crvenog krsta.

"Odmah po saznanju da naša pedesetosmogodišnja sugrađanka Nada Raičević zivi u teškim uslovima i bez struje u saradnji sa lokalnom samoupravom reagovali smo i uputili urgentnu pomoć u vidu hrane i higijene. Na licu mjeste mogli smo da se uvjerimo u kakvom stanju i kakvim uslovima živi Raičevićeva, te smo u razgovoru sa njom saznali šta je to što je najpotrebnije da se ova situacija sanira i Nada prevaziđe probleme sa kojima se susreće. Crveni krst u saradnji sa lokalnom samoupravom nastaviće da prati situaciju i reaguje u skladu sa svojim Zakonskim ovlašćenjima i mogućnostima." saopštio je koordinator Crvenog krsta Bijelo Polje Mašan Živković.

7816428321837514452530027770104908052692992o

Foto:Crveni krst Bijelo Polje 

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje izjavio je da se korisnica Nada Raičević do sada nije obraćala toj organizaciji za pomoć jer da jeste ona bi sigurno bila zbrinuta.

"Crveni krst svakodnevno reaguje na zahtjeve korisnika i u saradnji sa lokalnom samoupravom, Crvenim krstom Crne Gore, donatorima pomaže koliko je u mogućnosti", kazao je Rudić i  podsjetio da postoji i poseban broj na koji korisnici mogu da se jave, konsultuju i zatraže pomoć.

"Apelujemo na sve sugrađane koji su u stanju socijalne potrebe da nam se jave jer će Crveni krst i lokalna samouprava svima izaći u susret, pomoći, jer zajednički vodimo računa o svakom našem sugrađaninu koji je u stanju socijalne potrebe.", poručuju iz bjelopoljskog Crvenog krsta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.