Tivat obilježava kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“
Tivat

Tivat obilježava kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

Opština Tivat obilježiće i ove godine kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, od 25. novembra, Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama do 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava.

Kampanja će početi okruglim stolom „Pričajmo o nasilju“, u ponedjeljak, 25. novembra u 13 časova u Opštini Tivat i u organizaciji Centra za socijalni rad.

Akcija „Za zdravlje žena“ biće upriličena u četvrtak, 28. novembra u 10 časova u Domu zdravlja, a dan kasnije Ministarstvo za ljudska i manjinska prava prirediće tribinu „Pričajmo o nasilju“.

Drugog decembra u OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima biće upriličen aktivan dan pod nazivom „Fitnes za dame“, dok će od 3. do 5. decembra biti priređene filmske tematske večeri.

Odjeljenje za borbu protiv trgovine ljudima organizovaće predavanje na temu „Mehanizmi pomoći i podrške žrtvama trgovine ljudima“, u srijedu, 4. decembra.

Naredna dva dana, u  saradnji sa Aikido Akademijom Tivat i SMŠ „Mladost“ biće organizovani kursevi samoodbrane za žene, 5. i 6. decembra. Radionica „Ljudska prava“ biće održana u utorak, 10. decembra u 17 časova, u Omladinskom klubu Tivat.

Kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ Opština Tivat obilježava od 2012. godine brojnim aktivnostima u koje su uključeni sportski kolektivi, prosvjetne radnice, ekspertkinje i relevantne institucije na lokalnom i državnom nivou kako bi ukazali na važnost sprječavanja svih vidova nasilja u društvu, saopšteno je iz ove opštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.