Policija povodom protjerivanja Albanca: Državni simboli se moraju poštovati
Ilustracija

"Više puta isticao zastavu, policija ga upozoravala"

Policija povodom protjerivanja Albanca: Državni simboli se moraju poštovati

Državni simboli se moraju poštovati na način na koji propisuje zakonska regulativa, saopšteno je iz Uprave policije u cilju sprječavanja eventualnih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru u odnosu na nepropisno isticanje državnih simbola drugih država na teritoriji Crne Gore, a povodom događaja u Baru koji je izazvao pažnju javnosti.

Uprava policije podsjeća da  je protiv I.D. (64) državljanina Republike Albanije nadležnom sudu za prekršaje podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

"On je na XIII jubilarnoj Krajinskoj Koštanjijadi narušio javni red i mir na način što je istakao zastavu Republike Albanije.  Njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 eura, a na osnovu  Zakonu o prekršajima za njega je izrečena i zaštitna mjera protjerivanja stranca sa teritorije Crne Gore u trajanju od mjesec dana", navedeno je u saopštenju policije.

Ovo lice je kako se dodaje, više puta boravilo na teritoriji Crne Gore i na događajima isticalo zastavu Republike Albanije, ali on je od strane policijskih službenika upozoren.

"Uprava policija podsjeća da se zakon mora poštovati i da su zakon su dužni da poštuju svi koji žive i borave na teritoriji Crne Gore. Zbog ovog prekršaja biće procesuirano svako lice koje se bude ponašalo na navedeni nezakoniti način", poručuju iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.