Pet osoba uhapšeno: Ubili medvjedicu staru dvije godine kod Bioča
Foto: Pobjeda

Nezakonit ulov

Pet osoba uhapšeno: Ubili medvjedicu staru dvije godine kod Bioča

Pet osoba uhapšeno je juče dan nakon što su, kako se sumnja, ubili medvjedicu staru dvije godine u reonu Mala Rijeka, kod Bioča. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, osumnjičeni se terete za krivično djelo nezakoniti lov. Krivolovci su nakratko uspjeli da umaknu ostavljajući odstrijeljenu divljač.

Lovočuvari su ih ipak uspjeli identifikovati sa distance, a o počinjenom krivičnom djelu obavijestili policiju koja je zatekla ubijenu životinju koja se ubraja u kategoriju trajno zaštićene divljači u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz lovočuvarske službe Lovačke organizacije Podgorica incident se dogodio u petak prije podne.

"Lovočuvari su na velikoj udaljenosti primijetili grupu od devet krivolovaca, pratili ih dvogledom. Nakon nekoliko pucnjeva lovočuvari su ugledali ubijenog medvjeda", navodi se u saopštenju LO Podgorica koje potpisuje predsjednik Upravnog odbora ove organizacije Milo Mihaljević.

Dodaje se da su lovočuvari preduzeli hitru reakciju, ali su se krivolovci, (kako se navodi, od ranije poznata grupa) razbježali koristeći težak teren i veliku udaljenost.

"Pronađena je ubijena divljač, a nakon toga obaviješteni svi nadležni državni organi", navodi se u saopštenju Lovačke organizacije Podgorica.

Ističu da su prije dvadesetak dana na Upravnom odboru naglasili potrebu čuvanja lovnih zabrana.

"Odličnim radom lovočuvarske službe kao i saradnjom sa nadležnim državnim organima lovni rezervati kao i strogi lovni zabrani će ubuduće biti sigurniji nego ikada prije. Ovo je, svakako, direktna i jasna poruka za eventualne krivolovce", smatraju u LO Podgorica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.