Intenzivnija saradnja između prosvjete i privrednog sektora,predviđena  obuka učenika, studenata, direktora...
Foto:MP

Šehović i Raičković potpisali Sporazum o saradnji

Intenzivnija saradnja između prosvjete i privrednog sektora,predviđena obuka učenika, studenata, direktora...

Ministar prosvjete dr Damir Šehović i predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković potpisali su protokol o saradnji kojim je, između ostalog, predviđena saradnja na obuci studenata i učenika, ali i obuke za menadžere iz oblasti prosvjete sa akcentom na direktorima, zajedničke rasprave i okrugli stolovi, te intenzivnija saradnja između prosvjete i privrednog sektora u globalu.

Dogovoreno je i da se razvija projekat putem koga bi najbolji studenti završnih godina na dijelu fakulteta dobili mentora iz vrha privrednog sektora, u cilju razvijanja njihovih poslovnih i menadžerskih vještina.  

 „Ministarstvo prosvjete cijeni da je saradnja sa privredom značajna u dijelu povećanja budućih upravljačkih kapaciteta srednjoškolaca i studenata. Naime, srednjoškolci su potencijalni menadžeri spostvenih biznisa, baš kao i visokoškolci i neophodan im je direktan kontakt sa privredom. Takođe, već je uvedena obavezna praksa na sve fakultete u obimu od 25%, te očekujemo još intenzivniju saradnju sa privrednim sektorom u cilju obavljanja prakse.", kazao je Šehović.

Dodao je i da je potpisivanje Protokola  mogućnost da Asocijacija menadžera doprinese jačanju našeg obrazovnog sistema i znanjima koja bi bila usmjerena na uprave škola.

"Jer, pored poznavanja nastave i prosvjete, za direktore, koji upravljaju sistemima sa po nekoliko stotina ili čak hiljada djece i velikim brojem zaposlenih, nužna je kontinuirana obuka u dijelu motivisanja osoblja, interne i eksterne komunikacije, prevazilaženja problema i dr“, zaključio je Šehović.

 „Ako govorimo o privrednom i društvenom prosperitetu onda svakako da prosvjeta i obrazovanje predstavljaju jedan od temelja tog razvoja. Potpisivanje Protokola sa Ministarstvom prosvjete doživljavamo kao mogućnost da Asocijacija menadžera Crne Gore doprinese reformama našeg obrazovnog sistema i cijenimo da se bez korelacije biznisa i prosvjete ne može postići kvalitetan iskorak u pravcu priprema naših ljudskih potencijala, tj. novih generacija da preuzmu razvoj naše države“, kazao je predsjednik Asocijacije menadžera.

Asocijacija menadžera je krovno poslovno udruženje menadžera, preduzetnika, kompanija i institucija koje podržavaju njen rad. Članica je Evropske konfederacije menadžera CEC i predsjedava Asocijacijom menadžera Jugoistočne Evrope AMSEE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.