Djevojka ostala zarobljena u solarijumu, završila na psihijatriji
ilustracija

Djevojka ostala zarobljena u solarijumu, završila na psihijatriji

Dankinja Maja Grunlund (32) deset sati je bila zarobljena u - solarijumu.

"UV svijetlo se ugasilo, a poklopac se zatvorio. To je bila noć kao iz horor filma", kaže Maja.

Sve se odigralo još u aprilu, ali Maja je tek sada odlučila da ispriča svoju priču.

"Bilo je već kasno uveče. Čuo se udarac. Prestravila sam se. Htjela sam da podignem poklopac, ali nisam mogla da ga pomjerim. Srećom, svjetlo se ugasilo, inače bih izgorjela. Ležala sam zarobljena u solarijumu i osjećala sam se kao da sam živa zakopana", kaže Maja.

Njen dečko Kasper se zabrinuo za nju i pozvao je salon, ali tamo više nije bilo nikoga. Nakon toga je nazvao policiju, ali oni su mu rekli da ne mogu ništa da učine jer Maje nema tek par sati. Potragu za odraslima policija počinje tek nakon 24 sata od nestanka.

maja3

Kasper je saznao od vlasnika salona da rano ujutro dolazi čistačica, ali ona nije došla. Kasper je čuo iz salona svoju djevojku da vrišti, uzeo je kamen i razbio staklo. Oslobodio je Maju koja je bila psihički toliko rastrojena da su ju odvezli na psihijatriju.

I danas se bori zatvorenog prostora i već mjesecima ima noćne more.

"Najviše sam se bojala da ću ostati bez vazduha i da ću se ugušiti",  kaže Maja.

Odštetu još nije dobila jer osiguranje mora da utvrdi ko je kriv, vlasnik salona ili proizvođač solarijuma, piše Bild a prenosi 24sata.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.