Plate zaposlenih u zdravstvu biće naredne godine povećane za 9%

Radunović saopštio

Plate zaposlenih u zdravstvu biće naredne godine povećane za 9%

Zarade zaposlenih u zdravstvu biće naredne godine povećane za devet odsto, saopštio je danas ministar finansija Darko Radunović.

On je na konferenciji za novinare kazao da je zarada zaposlenima u zdravstvu i prosvjeti zarada povećana u skladu sa onim što budžet može sačuvati održivim.

“Projektovali smo devet odsto rast zarada i kod zdravstva i prosvjete u narednoj godini, odnosno tri odsto u 2021.”, kazao je Radunović, prenosi Mina.

Predstavnici Ministarstva i Sindikata prosvjete usaglasili su nedavno predlog da plata zaposlenima u toj oblasti do početka 2021. godine bude kumulativno uvećana više od 13 odsto.

Premijer Duško Marković kazao je ranije danas da je Vlada budžetom za narednu godinu opredijelila za zdravstvo 281 milion eura što je najveće izdvajanje za tu oblast u istoriji Crne Gore.

Budžet za narednu godinu projektovan je na 2,58 milijardi eura.

 

 

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.