Crnogorska policija u kontinuitetu realizuje aktivnosti iz oblasti rodne ravnopravnosti
Foto:Twiter

Crnogorska policija u kontinuitetu realizuje aktivnosti iz oblasti rodne ravnopravnosti

U Podgorici je održan sastanak „Osoba od povjerenja”, koje su, kao jedan od antidiskriminacionih mehanizama, rješenjem određene od strane direktora Uprave policije Veselina Veljovića, u svim centrima i odjeljenjima bezbjednosti crnogorske policije.

Sastanku su, pored policijskih službenika, prisustvovali predstavnici OEBS-a, DCAF-a i norveškog Centra za integritet u sektoru bezbjednosti, kao i ekspertkinje za predmetnu oblast iz Republike Srbije, koje su na sastanku prenijele iskustva u radu sa srbijanskom policijom.

Dragica Vučinić, savjetnica na programu za bezbjednost i saradnju u Misiji OEBS-a u Crnoj Gori, je istakla da crnogorska policija u kontinuitetu realizuje aktivnosti iz oblasti rodne ravnopravnosti i ispunjava sve zakonske obaveze i obaveze definisane strateškim dokumentima za ovu oblast, saopšteno je iz Uprave policije.

 

 

Profesionalnim osnaživanjem „Osoba od povjerenja” crnogorska policija potvrđuje da sa ozbiljnošću pristupa Akcionom planu za primjenu Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN - Žene, mir i bezbjednost u Crnoj Gori.

Ove osobe su obučene za svoj rad i u saradnji sa svojim kolegama i lokalnom zajednicom će doprinijeti realizaciji mjera za poboljšanje stanja u oblasti rodne ravnopravnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.