Krivična prijava protiv osumničenog za napad na odbornika Demokrata
Cetinje

Cetinje

Krivična prijava protiv osumničenog za napad na odbornika Demokrata

Policija je preduzela sve iz svoje nadležnosti i podnijela krivičnu prijavu protiv V.B. (27) iz Cetinja zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu predsjednika cetinjskog Odbora Demokrata i odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje, Danila Mrvaljevića.

"15. novembra oko 01,10 časova cetinjskoj policije pijavljeno da je u ulici Njegoševoj fizički napadnut D.M.

Policija je preduzela sve aktivnosti iz svoje nadležosti i o događaju obavijestila nadležnog državnog tužioca", saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv V.B. je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog navedenog krivičnog djela.

Iz Demokratske Crne GOre navode da fizički napadi na funkcionere, poslanike, odbornike i članove te partije ne prestaju.

"Kako nervoza u redovima DPS-a raste, tako se povećava intezitet netrpeljivosti i želje za različitim vrstama nečasnih obračuna sa Demokratama u kojima vide glavnu prijetnju po njihov kriminalni i korupcionaški sistem. Tako je sinoć na Cetinju napadnut predsjednik cetinjskog Odbora Demokrata i odbornik u Skupštini Prijestonice Cetinje, Danilo Mrvaljević. Bez ikakvog povoda, na njega je u jednom ugostiteljskom objektu na Cetinju fizički nasrnuo sin odbornice DPS-a u cetinjskom Parlamentu. Nakon što je zadobio podmukao udarac, Mrvaljević je pozvao organe reda, koji su ga priveli i zadržali kao da je on izvršilac ovog djela.
DPS nasilnici ohrabreni ranijim rehabilitacijama kriminalnih postupaka svojih kolega i potpunom zaštitom zarobljenih institucija države, nastavljaju sa upotrebom sile, kao načinom političke borbe", navodi se u saopštenju Demokrata.

Ističu da ovakva dešavanja navode na jasan zaključak da Crna Gora nije slobodna država.

"Da njeni građani, a naročito predstavnici opozicije i svi oni koji ne podržavaju DPS, u njoj nisu bezbjedni, kao i da kriminal i nasilje preovladavaju u svim porama društva. Nasilje mora da ima snažan odgovor državnih institucija, koje su u Crnoj Gori potpuno zarobljene i kontrolisane od strane vrha režima", saopštile su Demokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.