Marković sa ambasadorkom SAD i direktorom KCCG

Otvoreno renovirano Odjeljenje intenzivne njege Klinike za bolesti djece: Nikada više nijesmo ulagali u zdravstvo

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je da je Vlada sinoć utvrđenim budžetom za 2020. godinu izdvojila za zdravstvo 281 milion eura što je najveće izdvajanje za ovu oblast u istoriji Crne Gore.

„Vlada snažno podržava jačanje našeg zdravstvenog sistema u svakom smislu. Upravo juče na sjednici Vlade utvrdili smo novi budžet kojim je 281 milion eura opredijeljen za zdravstvo. To je najveći budžet zdravstva ikada u Crnoj Gori. Veći je za 50 miliona nego u prethodnoj godini, a ukupno je za 85 miliona uvećan za posljednje tri godine, od početka mandata ove Vlade. To je potvrda da ćemo zajedno – Ministarstvo zdravlja, Vlada i Klinički centar kao nosilac crnogorskog zdravstvenog potencijala i u narednom periodu uraditi sve da našim građanima obezbijedimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu. Danas se posebno radujem što smo taj nivo, evropski nivo zdravstvene usluge, u novom Odjeljenju obezbijedili za našu najmlađu populaciju“ – rekao je predsjednik Vlade nakon što je zajedno sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Ranke i direktorom Kliničkog centra Crne Gore dr Jeftom Erakovićem svečano otvorio renovirano Odjeljenje intenzivne njege Klinike za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

otvaranjerekonstruisanogodjeljenjazaintenzivnunjeguinstitutazabolestidjece49068734291o

Premijer je rekao da se rado odazvao pozivu direktora KCCG jer Klinički centar, kao najznačajnija zdravstvena ustanova u Crnoj Gori daje primjer i sprovodi konkretne korake kako bi zdravstveni sistem bio na onom nivou koji je potreban našoj državi i našim građanima.

otvaranjerekonstruisanogodjeljenjazaintenzivnunjeguinstitutazabolestidjece49068734761o

Više od 600.000 eura za renoviranje Odjeljenja intenzivne njege obezbijedili su Vlada, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori i Ministarstvo sporta i mladih.

Direktor KCCG je rekao da uz podršku Vlade i Ministarstva nauke uskoro predstoji instaliranje savremenog skenera za tretman djece, a na oftalmologiji i jednog od najsavremenijih aparata za otkrivanje problema vida novorođenčadi te nakon toga slijedi rekonstrukcija operacionog bloka.

otvaranjerekonstruisanogodjeljenjazaintenzivnunjeguinstitutazabolestidjece49068941727o

Ambasadorka Rajzing Ranke je rekla prilikom otvaranja renoviranog Odjeljenja intenzivne njege da to predstavlja simbol onoga šta Sjedinjene Države i Crna Gora mogu da urade zajedno dok nastavljaju da osnažuju veze između dva naroda.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.