Venecija: Proglasiće vanredno stanje zbog poplava
Foto: Standard.co.uk

Venecija: Proglasiće vanredno stanje zbog poplava

Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je da će Vlada tokom dana proglasiti vanredno stanje u Veneciji zbog velikih poplava ove sedmice. Konte je rekao da će to omogućiti izdvajanje prve finansijske pomoći za plaćanje vanrednih troškova i obnavljanje rada gradskih službi.

Premijer se sastao sa gradonačelnikom Venecije Luiđijem Brunjarom, guvernerom Veneta Lukom Zajom i ministrom za infrastrukturu Paolom De Mikeli, prenijela je ANSA. Šteta koju su nanijele poplave ponovo je pokrenula diskusiju o kašnjenju u realizaciji projekta gradnje barijera u blizini obale. Planiranje i radovi traju decenijama, a do sada su potrošene milijarde eura.

"Potpuno smo posvećeni Veneciji. Situacija u ovom jedinstvenom gradu je dramatična", rekao je Konte.

On je dodao da je projekat gradnje zaštitnih barijera u završnoj fazi i da se posao mora dovršiti, a prepreke održavati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.