Otac koristio bebu kao zaštitu prilikom kupovine droge, dijete izrešetano
Foto: Twitter

Otac koristio bebu kao zaštitu prilikom kupovine droge, dijete izrešetano

Otac jedanaestomješečnog djeteta koje je teško ranjeno u pucnjavi u Filadelfiji uhapšen je nakon što je utvrđeno da je svoje dijete koristio kao ljudski štit dok je pokušavao kupiti drogu lažnim novcem.

Policija smatra da je 25-godišnji Nafes Monro 19. okrtobra sa sobom u park poveo svog malenog sina kako bi odvratio prodavače droge da na njega otvore vatru ako otkriju da im je zapravo platio lažnim novcem.

Te večeri je sjedio s djetetom, djevojkom i drugim muškarcem u automobilu u ulici Vest Luzern, kada je na njih oko 20 sati zapucao napadač.

Dječak Jazem Munir Dženkins upucan je četiri puta. Meci su pogodili njegovu glavu, prsa i stražnjicu.

Nafes Monro uhapšen je ove subote i optužen za ugrožavanje života djeteta, piše Daily Mail, prenose Novosti.

Nije ga odmah odveo u bolnicu

"Radi se o ocu koji nakon pucnjave nije odmah odvezao sina u bolnicu, nego je prvo s njim otišao kući. Nakon što ga je kasnije odveo ljekarima, ostavio ga je u bolnici i više ga nije posjetio", rekao je Entoni Voci, šef Odeljenja za ubistva.

Uhapšena je i osoba koja je navodno pucala na muškarca i dijete. Radi se o Francisku Ortizu (29), koji je optužen za pokušaj ubistva i druga krivična djela.

Nesrećno dijete i dalje je u kritičnom stanju u bolnici i ljekari se bore za njegov život.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.