Vodostaj Zete i Skadarskog jezera u blagom porastu, službe u pripravnosti

Vodostaj Zete i Skadarskog jezera u blagom porastu, službe u pripravnosti

Vodostaj rijeke Zete i Skadarskog jezera je u blagom porastu, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i dodao da je Služba zaštite i spašavanja i dalje u pripravnosti.

On je na predstavljanju nove opreme za zaštitu i spašavanje u slučaju poplava rekao da je nivo Skadarskog jezera blago porastao, ali da to ne ugrožava objekte i da neće dovesti do izlivanja jezera.

Kako je kazao, Službe spasavanja su odreagovale profesionalno i pravovremeno, ali posledice poplava se osjećaju i postoji opasnost da se one dese, prenosi Mina.

Direktor Direktorata za vanredne situacije, Mirsad Mulić, kazao je da proteklih 24 sata nije bilo intervencija, sem jedne u Budvi.

Prema njegovim riječima, stanje u Nikšiću je stabilno, a selu Broćanac voda je počela polako da se povlači.

„Štetu koja je do sad pričinjena procijeniće lokalane komisije za procjenu štetu“, naveo je Mulić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.