Sjutra počinje kampanja „Stop za neregistrovana vozila
Foto: Ilustracija

Uprava policije

Sjutra počinje kampanja „Stop za neregistrovana vozila

Uprava policije i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore od sjutra do 30. novembra zajedno sprovode kampanju „Stop za neregistrovana vozila“.

Kako su naveli iz Uprave policije, preventivno – represivna kampanja će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama na kojima saobraćaju ili se očekuje povećan broj neregistrovanih vozila, a cilj kampanje je sprječavanje učešća neregistrovanih vozila u saobraćaju kao i učešća u saobraćaju vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole i vozila koja nemaju propisani broj registarskih oznaka.

Iz Upa kažu, da i pored činjenice da su predmet stalnih policijskih kontrola, uočeno je i dalje povećanje broja neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju, čiji vlasnici nijesu registrovali svoje vozilo ili nijesu podnijeli zahtjev za registraciju vozila, u zakonskom propisanom roku.

"Takođe, određeni broj vozila učestvuje u saobraćaju bez registarskih oznaka odnosno bez propisanog broja registarskih oznaka a nerijetki su slučajevi da su na vozilima istaknute neodgovorajuće registarske tablice, napravljene od materijala protivno zakonskim propisima odnosno one koje nije izdao nadležni organ", saopšteno je iz UP-a.

Naglašavajući da će i ppored naprijed pomenutih mjera i radnji i kontrole prekršaja iz poglavlja „registracija motornih i priključnih vozila“- Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevim, službenici saobraćajne policije će postupati i sankcionisati i ostale prekršaje vozača i  učesnika u saobraćaju, u skladu sa zakonom.

"Iako cilj kampanje, u okviru koje će od strane saobraćajne policije učesnicima u saobraćaju biti podijeljeno 15.000 flajera a koje je za potrebe kampanje obezbijedio NBOCG, prvenstveno nije sankcionisanje nesavjesnih vozača već preventivno djelovanje, saobraćajni policajci će intenzivno kontrolisati vozila u saobraćaju za vrijeme trajanja kampanje, tako da će vozačima koji se zateknu u korišćenju neregistrovanih vozila u saobraćaju biti uručen prekršajni nalog a ta vozila će biti isčljučena iz saobraćaja, a biće sankcionisani i drugi uočeni saobraćajni prekršaji", zaključeno je iz UP-a.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.