Atlas grupa podnijela krivične prijave protiv Đurđića i Rašovića
Atlas grupa

Atlas grupa podnijela krivične prijave protiv Đurđića i Rašovića

Odbrana predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv Vlatka Rašovića, Đorđa Đurđića i više pripadnika policije.

Iz Atlas grupe je saopšteno da se krivičnom prijavom osumnjičenima Đurđiću i Rašoviću stavlja na teret izvršenje krivičnog djela davanje lažnog iskaza, a za sada NN pripadnicima policije krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Advokat Zdravko Đukanović kazao je da su oni tokom ove godine, u više navrata u Podgorici, pred SDT-om, kao svjedoci, davali lažne iskaze, koji su doveli do pokretanja krivičnih postupaka i podizanja optužnice protiv Kneževića, prenosi Mina Biznis.

NN pripadnici policije, čiji identitet će se utvrditi u toku krivičnog postupka, su, kako se navodi u prijavi, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, nezakonitim postupanjem izvršili pritisak na Đurđića i Rašovića da daju lažne iskaze u krivičnim postupcima koji se vode protiv Kneževića.

Đukanović je rekao da su te radnje realizovane po nalogu izvršne vlasti, kako bi se pomoglo SDT-u i Podgorici da pokrene nezakonite postupke protiv Kneževića.

Odbrana će, kako je kazao, predložiti da se kao svjedoci saslušaju Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović.

“Odbrana Kneževića će nakon dobijanja preostalih relevantnih informacija podnijeti i dopunu te krivične prijave", zaključio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.