SD: Traženje ostavke Hrapovića populistički čin partije u nestajanju
SD

SD: Traženje ostavke Hrapovića populistički čin partije u nestajanju

Nakon populističkog ispada potpredsjednika partije u nestajanju, danas je korak dalje otišla njena predsjednica, zatraživši smjenu ministra zdravlja Kenana Hrapovića, navodi se u reagovanju Socijaldemokrata.

"Iako su se nakon našeg odgovora koji je obilovao argumentima i podacima o tome šta je za vrijeme mandata ministra Hrapovića učinjeno u zdravstvenom sistemu pokrili ušima i ućutali, izgleda im nije dosta. Uprkos tome što je svakom dobronamjernom građaninu jasno da se, i pored stanja kojim ni mi nijesmo zadovoljni, u zdravstvu nikad više nije radilo i ulagalo nego u posljednje 3 godine, ono malo pripadnika partije u nestajanju i dalje pokušavaju da rezultate rada resornog ministra predstave drugačijim nego što jesu. I zaista, građanima je smiješno da partija koja je 18 godina bila u vlasti nekom drži lekcije. Rekli bismo, da nije smiješno, bilo bi tragično", navodi se u saopštenju SD-a.

Pitaju da li postoji građanin Crne Gore kojem nije jasno "zašto su u fokusu nekolicine preostalih pripadnika partije u nestajanju upravo funkcioneri SD-a".

"Odgovor je jasan – iz prostog razloga što, zahvaljujući rezultatima naših funkcionera mi rastemo, a oni slabe. A o tome šta misle o rezultatima rada Ministarstva zdravlja jasno su im stavili do znanja i građani, postavivši zdravstveni sistem na treće mjesto kada je u pitanju povjerenje u institucije.

 Nemamo potrebu, iako bismo mogli, da nastavimo sa nabrajanjem svega onoga što su rezultati Ministarstva zdravlja u mandatu ministra Kenana Hrapovića. Ponovićemo samo dvije stavke – da će u mandatu ministra Hrapovića plate zdravstvenim radnicima biti povećane i da se trenutno na specijalizaciji i užoj specijalizaciji nalazi 405 ljekara iz Crne Gore, koji će svi raditi upravo u Crnoj Gori", saopšteno je iz SD-a.

Na kraju, kada je riječ o ostavkama, iz SDa kažu da ostavljaju SDP-u da se unutar sebe dogovore da li njihova predsjednica treba da podnese ostavku ili ne," s obzirom da su mišljenja unutar partije u nestajanju po tom pitanju prilično podijeljena".

"A što se zdravstva tiče, pred ministrom Hrapovićem i njegovim timom je još jedna godina krupnih investicionih projekata i mukotrpnog rada na poboljšanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori koja će, kao i ove tri do sada, biti uspješno završena", poručuju iz SD-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.