Herceg Novi: Obilna kiša i jaki udari vjetra, poplavljeni objekti, oborena stabla
Foto:Facebook

Herceg Novi: Obilna kiša i jaki udari vjetra, poplavljeni objekti, oborena stabla

Obilne padavine i jaki udari jugoistočnog vjetra nisu nanijeli veće štete na javnim površinama u Herceg Novi izuzev priobalnog dijela, posebno na Šetalištu Pet Danica, gdje su visoki talasi prebacivali i poplavili dijelom poslovne prostorije u donjem dijelu Apartmanskog naselja na Savini.

Prema riječima dežurnog vatrogasca u Službi zaštite i spasavanja Ratka Radoševića tokom noći vatrogasne jedinice su imale dvije intervencije.

Uklonjeno je drvo koje se obrušilo na put prema releju na Žvinjama. Uklonjen je i lim koji se  odvojio i prijetio da padne sa balkona  stambene zgrade iznad semafora na Toploj.

"Ekipe Komunalno – stambenog preduzeća su na terenu. Čiste potoke, kanale i šahtove u koje je naneseno lišće i uklanjaju  sitnije odrone sa saobraćajnica. Od novog talasa nevremena  nisu zabilježene veće posljedice za sada, a iz Direktorata smo  dobili upozorenje na crveni meteo – alarm danas i sjutra, upozorila  je  direktorica Komunalno-stambenog preduzeća Jasmina Konjević:

"Nije bilo većih intervencija, nije bilo dešavanja  u smislu vanrednih situacija . Uglavnom su ekipe imale posla na  uklanjanju granja i sitnijih odrona. Nastojimo da skinemo što više granja koje prijeti da se obruši sa drveća. Ekipe su non – stop  na terenu.  Imamo za danas i sjutra najavu crvenog meteo – alarma.   Juče je jako  nevrijeme zadesilo veći dio Dalmacije, posebno Dubrovnik i Makarsku , nekako je nas zaobišlo. Mi smo spremni u slučaju da se pogorša situacija  za sve intervencije",, ukazala je Jasmina Konjević.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne mjere i radnje, kako bi umanjili rizik od eventualnih poplava i spriječili veće posljedice. Na području hercegnovske opštine, palo je 31 litar kiše po metru kvadratnom.

Najjači udar istočnog vjetra 19 m/s (68 km/h), zabilježen je jutros oko 8 časova, saopštili su  iz lokalne meteorološke stanice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.