Đoković izgubio od Tima: Moram da skinem kapu i čestitam mu
Foto:Getty images

Đoković izgubio od Tima: Moram da skinem kapu i čestitam mu

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je sinoć od Austrijanca Dominika Tima sa 7:6, 3:6, 6:7 u drugom kolu završnog mastersa u Londonu.

Đoković sada ima pobjedu i poraz u grupi "Bjorn Borg", pa će meč srpskog tenisera i Rodžera Federera u četvrtak odlučiti ko će od njih dvojice u polufinale.

Na drugoj strani, Tim je ovim trijumfom obezbijedio mjesto među četiri najbolja igrača u Londonu.

Đoković je po završetku meča u O2 Areni priznao da je njegov protivnik bio bolji.

"Zaslužio je pobjedu. Igrao je veoma hrabar tenis, udarao je lopticu iz sve snage. Išao je na brejk. Cio meč je odigrao istim intenzitetom, čak i taj poslednji poen. Moram da skinem kapu i čestitam mu jer je odigrao zaista sjajan meč. Teško je suditi posle jednog ovakvog meča. Nisam iskusio mnogo ovakvih mečeva gdje je moj protivnik išao na viner iz gotovo svakog udarca", kaže Đoković.

Čini se da je Timova taktika donekle iznenadila Đokovića.

"Bio je nevjerovatan, u nekim momentima je bilo začuđujuće da je bukvalno samo raspalio po loptici što jače može. Teško je bilo šta reći, mada je njegov nivo igre, naravno, bio na super visokom nivou. Bio je nevjerovatan. Ne znam može li da nastavi tako u svakom meču, ako je to u stanju, svaka čast. Igra sjajan tenis, bio je odličan. Igrali smo i ranije, poznajem njegovu igru, ali ovog puta je uradio nešto, da kažem tako, vanserijski", dodao je Đoković, prenosi B92.

Novak je i pored svega toga bio na ivici da pobijedi.

"Znam da može da igra na najvišem nivou i sada je bio fenomenalan. Morao sam da se borim, ponosan sam na to kako sam se vraćao u meč, na 5:6, kada je servirao za meč. Imao sam šansu u taj-brejku, 3:0, 4:1, 5:4... Možda je trebalo da odigram malo agresivnije u tim momentima, ali svaka mu čast", zaključio je Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.