Radović osuđena na 5 ipo godina zbog prevare: Predstavljala se kao direktorica Erste banke, prijateljica Katnića...
ilustracija

Podgorica

Radović osuđena na 5 ipo godina zbog prevare: Predstavljala se kao direktorica Erste banke, prijateljica Katnića...

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom je srpska državljanka sa prebivalištem u Podgorici Dragana Radović osuđena na pet i po godina jer je počinila produženo krivično djelo prevara. Na razne načine je dolazila do novca, a žrtvama se predstavljala kao direktorica “Erste banke”, prijateljica specijanog tužioca Milivoja Katnića, službenica Uprave za kadrove…..

Podsjetimo, prvostepenu presudu u junu donijela je sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović, koja je Radović oglasila krivom, jer je u periodu od marta 2017. do 4. maja 2018. godine u Podgorici i Budvi u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica, dovela drugog u zabludu i time ga navela da na štetu tuđe imovine nešto učini, a iznos pribavljene imovinske koristi prelazi 3.000 eura.

Naime, kako se navodi u obrazloženju prvostepene presude, Radović je početkom aprila 2018. godine oštećenom Goranu Popoviću ponudila pomoć oko zapošljavanja njegove supruge Aleksandre Popović u Specijalno državno tužilaštvo, gdje navodno postoji potreba za zapošljavanjem saradnika kod specijalne tužiteljke Lidije Vukčević.

Tom prilikom od njega je tražila 350 eura za polaganje državnog ispita i 80 eura za naknadu za izdavanje potvrde na Ekonomskom fakultetu o stručnoj spremi, lažno predstavljajući oštećenom da je zaposlena u Upravi za kadrove i da je prijateljica glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, tužiteljke Vukčević i sekretara Ekonomskog fakulteta Miodraga Zarubice.

Osim toga, Radović je, prema navodima presude, u martu 2017. godine oštećenom Mlađanu Ulićeviću u komunikaciji preko Fejsbuka lažno predstavila da je finansijski direktor Erste banke i ponudila mu da postane korisnik VIP štednje tako što će dati na zajam novac banci na sedam dana, a banka će mu po isteku tog roka vratiti dati iznos, uvećan za 20 odsto na dnevnom nivou za vrijeme trajanja zajma.

“Oštećeni je to prihvatio jer joj je vjerovao, pa joj je predao na ruke 8.000 eura, koje je okrivljena prisvojila i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist”, dodaje se.

Takođe, kako se navodi u odluci suda, Radović je 27. decembra 2017. godine oštećenom Draganu Kankarašu ponudila da mu pomogne oko kupovine stana površine 60 kvadrata, koji se navodno nalazi u Budvi i koji navodno prodaje Erste banka za 65.000 eura.

“Tražeći od njega da joj preda 760 eura na ime naknade za prijavu na oglas za prodaju stana, lažno predstavljajući da je kuma direktorice banke i da će mu pomoći oko dobijanja kredita u banci kojim bi se obezbijedio novac za isplatu kupoprodajne cijene, i tako ga dovela u zabludu i navela ga da joj narednog dana u Podgorici preda 250 eura. Uz to, tražila je od njega da nađe još jednu osobu koja bi po istim uslovima kupila stan u Budvi, i tako ga dovela u zabludu i navela da navodnu prodaju stana i uslove prodaje predstavi oštećenom Miru Kneževiću, kojeg je takođe dovela u zabludu da ulazi u postupak kupovine stana i navela da joj posredstvom oštećenog Kankaraša uplati putem pošte u Budvi 760 eura, time je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.010 eura”, precizirano je u odluci.

Radović je, inače, ranije više puta osuđivana za isto krivično djelo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.