Stiže novi kišni talas, Direktorat za vanredne situacije u pripravnosti
ilustracija, foto: Onogošt

Upozorenje građanima

Stiže novi kišni talas, Direktorat za vanredne situacije u pripravnosti

Imajući u vidu da se narednih dana očekuje novi kišni talas sa umjerenim do obilnim količinama padavina, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apelovao je na građane da preduzmu neophodne mjere i radnje, kako bi umanjili rizik od eventualnih poplava i spriječili veće posljedice.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a i ostali subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su kako se navodi u saopštenju, i dalje u pripravnosti, prate razvoj situacije na terenu i spremni su da svim raspoloživim ljudskim i materijalno-tehničkim kapacitetima odgovore na eventualnu novu situaciju.

Navode i da je danas vodostaj rijeka u opadanju, dok je nivo Skadarskog jezera u blagom porastu.

"Za sada bez većih opasnosti za materijalna dobra i objekte na tom području", saopšteno je.

Kako dodaju iz Direktorata od nadležnih institucija iz Republike Albanije dobili su informaciju da za sada nema ispuštanja voda iz hidroelektrana na rijeci Drim.

"Predstavnici CEDIS-a su osposobili elektro-distributivnu mrežu, tako da je područje Broćanca u opštini Nikšić danas sa urednim napajanjem električnom energijom", ističe se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.