Donirali opremu za multimedijalnu učionicu u cetinjskoj Gimnaziji
Kašćelan

Donirali opremu za multimedijalnu učionicu u cetinjskoj Gimnaziji

Odgovoran odnos prema zajednici, a posebno prema potrebama mladih, strateško je opredjeljenje uprave Prijestonice Cetinje na kojem će i dalje istrajavati, svjesna da je gradu potreban mladi i obrazovani kadar da iznese promjene kojima svjedočimo, kazao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan povodom Dana cetinjske Gimnazije, koji se obilježava danas.

Najstarija crnogorska obrazovna ustanova proslavlja 139 godina postojanja, a tim povodom Prijestonica Cetinje i grupacija Glosarij obezbijedili su donaciju vrijednu oko tri hiljade eura za opremanje multimedijalne učionice, gdje će gimnazijalci učiti strane jezike.

„Čini mi posebno zadovoljstvo što smo baš danas, uoči Dana Prijestonice Cetinje, u prilici da predamo donaciju u vidu mobilijara, nastavne i IT opreme, koju smo obezbijedili u saradnji sa  grupacijom Glosarij“, naveo je Kašćelan čestitajući Dan Gimnazije.

On je ocijenio da je donacija skroman doprinos Prijestonice Cetinje i grupacije Glosarij unapređenju uslova za rad i školovanje u Gimnaziji.

„Kad god pomažemo djeci, kada god ulažemo u njih, ne možemo pogriješiti“, naveo je Kašćelan, prenoseći izraze zahvalnosti grupaciji Glosarij na nesebičnoj podršci lokalnoj zajednici i društveno odgovornom poslovanju.

gimnazijadanijelabokan

V.D. direktorice Gimnazije Danijela Bokan ocijenila je da je cetinjska Gimnazija od osnivanja do danas „luča koja neumorno sija“.

Ona je, govoreći o multimedijalnoj učionici, pojasnila da su u školi željeli da stvore ambijent u kojem će se učenici osjećati slobodno, a njihova kreativnost doći do izražaja.

„Na moderan i zanimljiv način učenici će usvajati nova znanja, a mi ćemo biti ponosni što smo im obezbijedili uslove po uzoru na najrazvijenije evropske zemlje“, kazala je Bokan.

U holu Gimnazije, povodom Dana Prijestonice Cetinje 13. novembra, postavljena je izložba „Obale cetinjskog neba“ koju čine radovi učenika prvog razreda sa motivima grada. Izložbene postavke u holu imali su i Preduzetnički i Klub prirodnjaka Gimnazije. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.