Osnovano Udruženje parking servisa Crne Gore
Sa sastanka

Osnovano Udruženje parking servisa Crne Gore

Udruženje parking servisa Crne Gore, čiji članovi su resorna preduzeća iz Berana, Bijelog Polja, Nikšića, Podgorice, Budve, Herceg Novog, Ulcinja i Tivta, formirano je danas u Tivtu, na inicijativu Parking servisa Tivat.

Asocijacija je formirana na okruglom stolu „Inicijativa za osnivanje Udruženja parking servisa Crne Gore“, na kojem su predstavljeni i ciljevi udruženja: poboljšanje uslova za pružanje usluga parkiranja građanima, primjena tehničko-tehnoloških dostignuća u pomenutim oblastima i unapređenje međusobne saradnje članova. Udruženje će se baviti i unapređenjem saradnje sa drugim organizacijama na državnom i međunarodnom nivou u sektoru za komunalne djelatnosti, saobraćaja i bezbjednosti, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Asocijacija će se zalagati za efikasan sistem parkiranja te upućivati prijedloge nadležnim organima u pitanjima bitnim za funkcionisanje pomenutog sistema, kao i mišljenja o nacrtima zakona iz resorne oblasti.

Inicijator formiranja udruženja, direktor Parking servisa Tivat, Slaviša Ognjanović je kao najvažniju aktivnost istakao saradnju na unapređenju racionalnog korišćenja  postojećih resursa.

„To je i adekvatno upravljanje povjerenim poslovima, ulaganje u infrastrukturu u cilju poboljšanja usluga, iniciranje  izmjena zakona i drugih propisa radi unapređenja ove oblasti, te pružanje pomoći članovima Udruženja u obavljanju poslova i u stručnom usavršavanju“, dodao je Ognjanović.

Predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac, poželio je uspješan rad  Udruženju, u formalno-pravnom uobličavanju već postojeće saradnje, uz želju da istraju u svojim ciljevima.

„Samo strukovna udruženja mogu ostvaritivati bolje rezulatate i na adekvatan način odgovoriti svim izazovima u budućnosti. Među njima je najvažniji usavršavanje sistema i dovođenje na moderan i tehnološki zavidan nivo i samim tim poboljšanje usluge građanima“, dodao je predsjednik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.